lunes, 7 de abril de 2014

MARXA NÒRDICA PER CAN ROBERT

Hola a tothom!!

La sortida d'aquest dissabte 5 d'abril (promoguda per la Regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa i duta a terme per nosaltres Entreaventures) va ser molt interessant i divertida. Aquí teniu les imatges amb informació de les tres masies que vàrem poder veure durant el recorregut, i com no les fotografies de l'activitat.


Gràcies i fins aviat!



MASIA CAN ROBERT
La masia de can Robert no apareix documentada amb aquesta denominació fins el segle XVIII, cal però plantejar la possibilitat d’un assentament anterior tenint en compte l’existència de la necròpolis alt medieval, situada en mig de l’actual camí que porta al cingle dels Cavalls. L’estructura de la masia coincideix, un cop més, amb la tipologia tradicional; orientada a migdia, mostra dues plantes i coberta a doble vessant. És envoltada d’un barri (mur de tanca), en la façana principal hi veiem un interessant finestral de pedra amb arc pla i llinda decorada. També hi observem elements constructius arcaics com el desguàs de la façana de ponent. L’era és situada en front de la casa. Propers a la masia hi veiem elements d’ús agrari, com un forn de calç i les restes d’un trull d’oli: dos dipòsits circulars de decantació d’un metre de diàmetre i un fragment de la pedra de moldre.



Lloc



MASIA DE CAN PÈLACS
Can Pèlacs, dita antigament Sa busqueta, és una de les masies més conegudes de Matadepera. El primer document escrit, datat al 1561, ja ens parla de Can Pèlacs.  La construcció actual, del segle XX, no conserva res de l’antiga masia de pagès a excepte d’un finestral situat a la cara nord.

Can Pèlacs



MASIA DE CAN GARRIGOSA
Antigament conegut com a mas Comelles, can Garrigosa data de del segle XI i, es creu, que canvià de nom quan al segle XVI passà a ser propietat de la família Garrigosa. És una bonica masia catalana.




Can Garrigosa

MARXA NÒRDICA 5 D'ABRIL 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario